Az ősz íze: párolt alma
Kategória: Receptek

Neked is vannak kedvenc ételeid, amelyeket minden évszakban elkészítesz? A párolt alma az egyik nagy kedvencünk az októberi/novemberi esős-párás napokon. Meleg, tápláló, elősegíti az emésztést/bélmozgásokat, éberré és életerőssé tesz. Fogyasztása a reggeli órákban ajánlott: kitűnő kiegészítője lehet egy tál meleg zabkásának, halmozd meg vele az amerikai palacsintádat.


Hozzávalók:

1 nagy illatos alma, hámozva és kockákra vágva

5 szegfűszeg

1 kardamom

kb. 1 dl víz

A hámozott almákat tedd egy kis lábásba a fűszerekkel és annyi vízzel, ami éppen ellepi. Lassú tűzön, lefedve párold kb. 20 percig, amíg az alma krémesen puha nem lesz.

Szeretettel ❤️, Gizi


© Copyright 2019 Ramadasa Yoga és Ájurvéda